Očekuje nas drama u drugom poluvremenu: BiH trenutno gubi od Hrvatske

Rezultat je 36:33

Očekuje nas drama u drugom poluvremenu: BiH trenutno gubi od Hrvatske

Endin Čaušević

Košarkašice Bosne i Hercegovine igraju trenutno meč osmine finala protiv Hrvatske na Eurobasketu.

Bh. košarkašice su oduševile svojim igrama u grupnoj fazi gdje su upisale dvije pobjede i jedan poraz.

Naša reprezentacija trenutno igra protiv Hrvatske za plasman u četvrtfinale, te smo u prvom poluvremenu gledali dosta izjednačenu košarku.

Hrvatice su bolje otvorile meč i povele sa 11:5, ali se naš tim vratio trojkama Anđele Delić i Nikoline Babić.

Do kraja prve dionice uspjeli smo doći do preokreta i povesti sa 19:18, ali vodstvo nije dugo trajalo.

U drugoj dionici nismo briljirali što su košarkašice Hrvatske znale da iskoriste. Nakon nekoliko loših napada Hrvatice su došle na plus osam i povele sa 29:21.

No, naš tim pravi odličnu seriju od 5:0 i uspjeli smo smanjiti na 29:26 i vratiti se u meč. Ipak, nakon time-outa Hrvatska pogađa trojku za 32:26.

Naše košarkašice forsirale su šut za tri poena u prvom poluvremenu, ali vidjelo se da to ne ide danas baš najbolje.No, u finišu druge dionice proradila je Jones kada je bilo najpotrebnije i njenim poenima smo zadržali priključak.

Na kraju se na poluvrijeme otišlo kod rezultata 36:33 za Hrvatsku

Top Komentari

mujaga13
Sudije ispod null. Jons dobiva samar u lice nema tehnicke a ona se sama zabija u Gajicku i sviraju Technikum. Cist faul na jons ispod naseg kosa a oni sviraju njoj Faul opet ustase platili sudije
9 1
crni1000
Jones pod nasim kosem gurana u ledja sudija svira dva slobodna za hrvatsku
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi