Bosna nemoćna u Cetinju

ABA 2 liga

Bosna nemoćna u Cetinju

E. Škorić

Košarkaši Bosne Royal poraženi su od Lovćena u Cetinju sa 71:64 u 11. kolu ABA 2 lige.

Iako je Bosna povela 6:2, uslijedila je 10:0 serija domaćina, koji je potom poveo 12:6, a na prvu dvominutnu pauzu otišlo se sa 16:12.

Bosna uspijeva u drugoj dionici da smanji zaostatak i da se primakne na dva poena (28:26), ali nova serija Lovćena i domaćin opet odlazi na neku solidnu prednost.

U trećoj dionici Bosna je ubacila samo sedam poena, pa je nakon tog perioda bilo jasno da će Studenti upisati novi poraz.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Na kraju je Lovćen slavio sa 71:64, mada je u jednom trenutku Bosna uspjela da se u potpunosti vrati u meč.

Kod Bosne najbolji je bio Hanner sa 14 poena i osam skokova dok je Bradford dodao 13 poena uz pet skokova i tri asistencije. Još je dvocifren bio Đelmo sa deset poena i pet skokova. Domaće je predvodio povremeni bh. reprezentativac Draško Albijanić sa 18 poena i tri skoka.

Zaprati KK Bosna Royal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
KK Bosna Royal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi