Bosna razbila Slobodu u Skenderiji

Studenti došli do ubjedljive pobjede

Bosna razbila Slobodu u Skenderiji

D. Rakanović

Košarkaši Bosne Royal Jelly ubjedljivo su večeras savladali Slobodu sa 89:59 u okviru osmog kola Lige za prvaka. 

Studenti su do pobjede u maloj dvorani KSC Skenderija došli odličnom igrom u drugom poluvremenu, kada su u potpunosti dominirali na obje strane parketa. 

Domaći su u utakmicu ušli malo bolje i prvi period igre dobili sa 17:14. Bosna i u drugu četvrtinu ulazi bolje i prvi put odlazi na dvocifrenu prednost (30:19). Gosti se nakon toga bude te iz dobre odbrane postižu lagane poene iz kontra napada preko Latifagića i Hrnčića. Sloboda do poluvremena smanjuje zaostatak na samo tri poena (33:29). 

Bosna Royal opet otvara bolje četvrtinu. Odličnom igrom u oba pravca, domaća ekipa dolazi do 20 poena prednosti nakon trećeg perioda. Bosna je dominirala tokom treće četvrtine, postigavši 30 poena, a primivši samo 12 poena, za 63:41.

U posljednjem periodu Bosna ne odustaje od jake odbrane i ozbiljne igre u napadu, pa je razlika do kraja utakmice porasla na 30 poena (89:59). 

U ekipi Bosne Royal se istakao Strahinja Dragićević sa 19 poena. Saša Vasiljević je ubacio 15 poena, a Ljubomir Čampara 14 poena. Maksim Šturanović je zabilježio double-double učinak sa 10 poena i 11 asistencija. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Kod Slobode se istakao Devonte Brown sa 12 poena i Enes Latifagić sa 11 poena. 

Bosna Royal nakon ove pobjede ima omjer od pet pobjeda i tri poraza i nalazi se na trećem mjestu, dok Sloboda drži četvrto mjesto sa omjerom od po četiri pobjede i poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi