Zrinjski nakon trilera do trijumfa

Bosna "pala" poslije produžetka

Zrinjski nakon trilera do trijumfa

Pravi triler gledali smo u večerašnjoj košarkaškoj utakmici 4. kola Lige 6 između Zrinjskog i Bosne. Susret je poslije velike drame u regularnih 40 minuta odlučen u produžetku, a pobijedili su domaći košarkaši rezultatom 74:67.

Nakon regularnog dijela rezultat je glasio 61:61. Bosna je bolje otvorila susret, povela sa 21:7, ali Mostarci su se konsolidirali i na poluvrijeme otišli s prednošću 31:30.

U nastavku smo vidjeli pravu dramu. Ne baš lijepa košarka, s čvrstim obranama donijela je rezultatsku klackalicu. Sjajni Eric Washington zabio je tricu preko Brummita 12 sekundi do kraja za 61:61, a posljednji napad za pobjedu za Zrinjski nije iskoristio Tourre Murray.

U produžetku je postojala samo jedna momčad, a to je bio Zrinjski. Serijom 10:0 Plemići su se odlijepili na nedostižnih 71:61 i to je bilo to. Washington je sve dobro što je napravio u 40 minuta poništio u produžetku s nekoliko izgubljenih lopti.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Upravo su Washington i Bradford s po 18 poena bili najefikasniji kod Bosne koja je imala svoje šanse u ovom susretu. Tourre Murray s 20 i Sven Smajlagić s 13 su predvodili Zrinjski do pobjede.

Sudački trojac Porobić, Šobot i Skenderija opet su imali neku svoju utakmicu i odlukama koje su iritirale i publiku i obje momčadi kvarili ovu sjajnu i neizvjesnu utakmicu. Zrinjski ostaje na diobi prvog mjesta s 3 pobjede i jednim porazom, dok je Bosna na dnu s omjerom 1-3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi