Bosna Royal ima maksimalan učinak nakon tri kola

Uvjerljiva pobjeda nad Građanskim

Bosna Royal ima maksimalan učinak nakon tri kola

Edmir Škorić

Košarkaši Bosna Royala deklasirali su ekipu Građanskog sa 85:58 u meču trećeg kola Lige 10.

Bosna je stigla do treće pobjede i tako je postala prva ekipa u Ligi 10 sa maksimalnim učinkom nakon tri gola.

Studenti su u Skenderiji poprilično lako došli do trijumfa nad Građanskim, koji nije imao šta da traži u večerašnjem duelu.

Već poslije prvog perioda igre Bosna je vodila 25:16, a do poluvremena je dotukla goste, pošto je rezultat na semaforu glasio 54:29.

Ni nastavak ne donosi promjene na parketu, Bosna je dominirala i zasluženo upisala još jednu pobjedu.

Dragičević se istakao u pobjedi Bosne sa 15 poena i sedam skokova, Delalić i Rešidović su dodali po 11 poena, a na drugoj strani Bocka je ubacio, 17 a Svitlica 11 poena.

Bosna Royal - Građanski 85:58 (25:16, 29:13, 10:17, 21:12)

Bosna: Šarić 8, Đorđević 6, Hagins 9, Ikonić 3, Delalić 11, Rešidović 11, Vasiljević 7, Dragolj 2, Dragičević 15, Sturanović 2, Forić 3, Durak 8.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Građanski: Vlačić, Miladinović, Bocka 17, Milošević, Marković 7, Mičić, Milešić 3, Marojević 6, Vasilić,  Negovanović 9, Kolaković 5, Svitlica 11.

Zaprati KK Bosna Royal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
KK Bosna Royal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi