Bosna Royal Jelly bolja od Zrinjskog u borbi za drugo mjesto

Studenti slavili

Bosna Royal Jelly bolja od Zrinjskog u borbi za drugo mjesto

E. Škorić

U meču 10. kola Lige 6 Bosna Royal Jelly ugostila je i savladala ekipu Zrinjskog rezultatom 92:86.

Bio je ovo susret drugoplasirane i trećeplasirane ekipe Lige 6 i borba za drugo mjesto, te bolju poziciju pred play-off.

 U jednoj dosta zanimljivoj košarkaškoj predstavi, na kraju je slavila ekipa Bosne, koja će tako završiti odmah iza Igokee, a u polufinalu doigravanja igrat će protiv svog večerašnjeg rivala, s činjenicom da sada ima prednost domaćeg parketa.

Gosti iz Mostara prvi period igre dobili su rezultatom 24:21, a na poluvremenu je bilo 49:45 za domaće košarkaše.

U nastavku je Zrinjski bolje krenuo, imali su gosti plus šest na kraju treće, ali u zadnjoj dionici Bosna je došla do pobjede. 

Jošilo je sa 17 poena i sedam skokova bio najbolji kod Bosne, Vasiljevič je ubacio 16 uz osam asistencija, a Đorđević 15 poena. Na drugoj strani Knežević je bio najefikasniji s 23 poena, Princ je dodao 17, a Đurasović 16 poena, koliko je ubacio i Brummitt.

Bosna Royal Jelly - Zrinjski 92:86 (21:24, 28:21, 16:21, 27:20)

Bosna: Šarić, Đorđević 15, Jošilo 17, Delalić 13, Rešidović 4, Vasiljević 16, Čampara 6, Bradić, Dragičević 11, Sturanović 6, Sokolović 4, Durak. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Zrinjski: Perić, Knežević 23, Planinić, Zovko, Princ 17, Đurasović 16, Golemac, Bundović 4, Barać, Begić 5, Brummitt 16, Samadan. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti