Bosna Royal niže poraze: Kakanj slavio u Skenderiji
Sarajevski tim je jako loše ušao u novu sezonu. Ovo im je sedmi poraz, a za sada su pobijedili samo jednom

Prvenstvo Bosne i Hercegovine

Bosna Royal niže poraze: Kakanj slavio u Skenderiji

M. Šljivak, foto: S. Bošković

Košarkaši Bosne Royal poraženi su večeras u Skenderiji od Kaknja rezultatom 66:75 u susretu 8. kola prvenstva BiH.

Izjednačena košarka se igrala većim dijelom prvog poluvremena. Oba tima su imala periode bolje igre, ali je Kakanj bio taj koji je uspio da se koliko-toliko odvoji i da na odmor ode sa pet poena prednosti, 32:37.

Gosti su odlično ušli i u nastavak. Nakon što su otišli i na 14 razlike činilo se kako domaćim povratka u meč nema. Ipak, smogao je tim Denisa Bajramovića snage i trojkom u posljednjim sekundama trećeg perioda dolaze do samo minus osam, 48:56.

Zaigrala je Bosna Royal jako dobro u posljednjoj dionici. Došli su na minus jedan (62:63), ali su zatim ponovo stali. Igralo se čvrsto u odbrani s obje strane, Kakanj se na kraju bolje snalazi u posljednjih pet minuta i dolazi do pobjede.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Igor Josipović sa 21 poenom i 11 skokova, dok je kod domaćeg tima Atif Durak ubacio 19 koševa.

Prvenstvo BiH, 8. kolo:

Bosna Royal - Kakanj 66.75 (18:17, 14:20, 16:19, 18:19)

Bosna Royal: Aladin 6, Bektić 2 , Došen 4, Durak 19, Barukčija, Nikšić, Ovčina 12, Kosovac, Pilavdžić 11, Murtić, Guity 12, Berberović.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Kakanj: Jovanović 6, Arslanagić 4, Mešinović 4, Muflizović 4, Begić 8, Ćurevac 12, Velić 2, Pirić, Palavra 10, Buza 4, Sikira, Josipović 21.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi