Bosna pregažena na Pecari, Široki brojao do 105
Širokobriježani su večerašnjom pobjedom preuzeli vrh tabele od Slobode, koja sutra igra s Gradinom u Tuzli

Uvjerljiva pobjeda domaćina

Bosna pregažena na Pecari, Široki brojao do 105

E. Škorić

U meču sedmog kola prvenstva BiH u košarci, Široki Brijeg je razbio Bosnu Royal sa 105:73.

Bosna je nakon sedam kola ostala na jednoj pobjedi, dok je Široki večeras upisao petu pobjedu i makar privremeno je preuzeo vrh tabele od Slobode, koja sutra "gostuje" Gradini u vlastitoj dvorani u Tuzli.

Širokobriježani su već poslije prve četvrtine obavili glavninu posla, pošto su vodili 35:16. U preostale tri dionice bili su manje raspoloženi, ali su na kraju prešli stotku.

Pobjeda Širokog se nekako i očekivala, ali ne i ovako težak poraz Bosne, koja će voditi grčevitu borbu za opstanak, iako je prošle godine bila član ABA 2 lige.

Mateo Drežnjak je ubacio 20 poena, Jure Zubac 18, Dario Drežnjak 16, Markus Lončar 14, Ivan Karačić 13, a Goran Filipović 12 poena u pobjedi Širokog Brijega.

Na drugoj strani Atif Durak je ubacio 28 poena, a Arian Dosen 15. Dvocifren je bio i Emir Zimić sa 10 poena.

Široki - Bosna 105:73 (35:16, 22:16, 21:20, 27:21)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Široki: Filipović 12, Zubac 18, Karači 13, Lončar 14, M. Drežnjak 20, Ćutuk, Planinić, Susak 3, Čolak 3, Bošnjak 2, Drežnjak 16, Batinić 4.

Bosna: Dosen 15, Durak 28, Ovčina 2, Pilavdžić 8, Zimić 10, Aladin, Bektić, Barukčija 7, Bavčić, Kosovac, Guity 3.

Zaprati KK Bosna Royal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
KK Bosna Royal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

burek_sa_mesom
Bosna je silovana.
5 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi