I kada je najteže Bosna pobjeđuje

Savladana Čapljina

I kada je najteže Bosna pobjeđuje

M. Šljivak

Košarkaši Bosne Royal pobijedili su večeras na svom parketu Čapljinu rezultatom 76:72 u susretu 2. kola prvenstva Bosne i Hercegovine.

Nakon izjednačenog uvoda u meč Čapljina je ta koja pravi značajniju razliku. Napravili su gosti seriju od 11:0 i stvorili su u jednom trenutku sedam poena prednosti (14:21), a nakon prve dionce bilo je plus pet, 18:23.

Gosti su vodili konstantno i u drugoj dionici. Razlika je išla i do plus osam, ali Bosna Royal odlično završava prvo poluvrijeme i domaći košarkaši na odmor odlaze sa minusom od dva poena, 40:42.

Dosta izjednačena košarka je viđena i u nastavku. Bosna je uspjela u jednom trenutku da povede, ali je Čapljina ipak bila ta koja je imala konstantno vodstvo, pa su tako u posljednjih deset minuta ušli sa plus četiri, 53:57.

Utakmica je do samog kraja bila veoma neizvjesna. Ipak, Bosna je ta koja je finiš odigrala mnogo bolje i na kraju je upisala prvu pobjedu ove sezone.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Do trijumfa je Studente vodio Aleksandar Sokolović sa 18 poena, a po 15 su dodali Dejan Jeftić i Jure Besedič. Kod gostiju Matija Milin je ubacio 18, a Gojko Sudžum je dodao 16.

Velika je ovo pobjeda za Studente koji su u velikim problemima i koji do prije nekoliko dana nisu uopšte imali kompletiran roster.

Top Komentari

Nele.
Bravo momci, svaka pobjeda u vasim okolnostima je senzacija.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi