Bosna Royal sigurna protiv Radnika
Prekinuta crna serija sarajevskog tima od tri uzastopna poraza

Trijumf Studenata

Bosna Royal sigurna protiv Radnika

M. Šljivak

Košarkaši Bosne Royal pobijedili su Radnik 75:56 u susretu 16. kola košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine.  Nakon tri uzastopna poraza, sarajevski tim je večeras jednostavno morao da pobijedi, kako bi ostali na pozicijama koje vode u Ligu 6.

Domaći košarkaši su kontrolisali rezultat tokom kompletnog meča. Nakon deset minuta igre imali su plus osam (23:15), ali su dozvoljavali Radniku da bude stalna prijetnja.

Gosti su konstantno bili veoma blizu. Ipak, nisu uspijevali da dođu do preokreta, pa je Bosna u finišu prvog poluvremena uspijela da ponovo podigne prednost na plus sedam, 36:29.

Bosna Royal međutim u nastavku potpuno kontorliše meč. Nisu dopustili ekipi iz Bijeljine apsolutno ništa u drugom poluvremenu i na kraju su bez većih problema slavili pobjedu u ovom meču.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Ovo je Studentima 10. pobjeda u sezoni, dok je Radnik za sada na devetom mjestu sa četiri trijumfa.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Maksim Šturanović sa 20 poena, Cory Bradford je dodao 18, dok je kod gostiju iz Bijeljine Luka Jovanović bio jedini dvocifren sa 11 poena.

Datum i vrijeme odigravanja 28.1.2018    17:00
Dvorana Skenderija
Gledalaca
Sudije
Pet ličnih grešaka Hanner (Bosna), Milošević (Radnik)
Domaćin Gost
75 56
Rezultat po četvrtinama
23:15           13:14 18:13      21:14
Score box
Šturanović 20 Jovanović 11
Hanner 18 Boljkovac 9
Arslanagić 11 Kaluđerović 9
Rešidović 7 Šarić 9
Ćurević 7 Pavlović 8
Knežević 3 Milošev 6
Durak 3 Sandić 3
Trener
M.Pejić B. Vicentić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi