Sparsima gradski derbi protiv Bosne Royal
Gradski derbi sarajevskih rivala donio je trijumf domaćina

Domaćin slavio u derbiju

Sparsima gradski derbi protiv Bosne Royal

M. Šljivak, foto: A. Berbić

Košarkaši Sparsa savladali su večeras Bosnu Royal rezultatom 72:63 u 15. kolu prvenstva Bosne i Hercegovine. Gradski rivali odigrali su jako dobar meč na Grbavici, a na kraju je pobjeda pripala domaćim košarkašima.

Ekipa Bosne Royal bolje otvara ovaj meč. Nakon pet minuta igre imali su plus osam (4:12), a gosti su prednost održavali i tokom preostalog dijela prve četvrtine nakon koje su imali pet poena prednosti, 13:18.

Tim Miloša Pejića je kontrolisao rezultat i tokom druge dionice. Imali su konstantno vodstvo i na odmor su otišli sa tri poena razlike, 28:31.

Bosna Royal je prednost u ovom meču držala sve do na dvije minute prije kraja trećeg perioda. U tim trencuima Sparsi rade seriju 10:1 i dolaze do prednosti od 42:39. Do kraja ovog dijela igre domaći košarkaši zadržavaju prednost i u posljednju dionicu ulaze sa tri razlike, 47:44.

Uvodne minute posljednje dionice u potpunosti pripadaju košarkašima Marka Trbića. Radili su Sparsi sjajan posao u odbrani, pogađali su na drugoj strani, a nakon četiri minute igre u ovoj četvrtini otišli su na 10 poena prednosti, 59:49.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Povratka košarkašima Bosne Royal više nije bilo. Sparsi su bez većih problema zadržali prednost do samog kraja i došli su do pobjede u gradskom derbiju.

Dejan Đokić je sa 23 poena bio najefikasniji u pobjedničkom timu, Rogić i Durmo su dodali po 15, dok je na drugoj strani Jamir Hanner ubacio 16 poena uz 15 skokova.
Šutranović je ubacio 11 poena i imao je 17 skokova.

Datum i vrijeme odigravanja 26.1.2018   19:00
Dvorana Grbavica
Gledalaca
Sudije
Pet ličnih grešaka Manjgafić (OKK Spars)
Domaćin Gost
72 63
Rezultat po četvrtinama
13:18                15:13   19:13         25:19
Score box
Đokić 23 Hanner 16
Rogić 15 Šturanović 11
Durmo 15 Arslanagić 10
Josipović 6 Durak 10
Grubelič 5 Knežević 10
Manjgafić 5 Bradford 6
Kovačević 3
Trener
M. Trbić M. Pejić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti