Bosni prijeti nova tužba, Mahmutović poručuje: FIBA je tu da presudi

Predsjednik KK Bosna Royal za SportSport.ba

Bosni prijeti nova tužba, Mahmutović poručuje: FIBA je tu da presudi

Košarkaški klub Bosna Royal iz Sarajeva uskoro bi se mogao suočiti sa još jednom tužbom, ovoga puta od strane menadžerske agencije AproK Sport Group koju zastupa Feliks Kojadinović, nekadašnji reprezentativac BiH i košarkaš Bosne.

Naime, Bosna je Ljubomiru Čampari dužna 4.000 eura, Strahinji Dragičeviću 4.500 a Miroslavu Pašajliću 17.500 eura, dok je ostao i dug prema Kojadinoviću kao igraču od 22.000 eura, plus 5.500 eura na ime menadžerskih provizija.

To znači da je Bosna ukupno dužna isplatiti 53.500 eura članovima pomenute agencije, a Kojadinović je najavio da će pokrenuti postupak pred FIBA-om.

Kratak komentar novonastale situacije je za SportSport.ba dao predsjednik Bosne Royal Harun Mahmutović.

"Ukupno 53.500 eura duga? Moram priznati da mi to zvuči previše. Tu je neko 'polupao lončiće', jer ne može Pašajlić koji je igrao dva mjeseca za Bosnu sada tražiti novac za sav ugovor. On je dobio ispisnicu iz kluba da bi mogao preći u drugi, sada nastupa za Vršac pa ne znam da li su njegova potraživanja, kao i potraživanja ove agencije, zaista realna", započeo je Mahmutović, te nastavio:

"Ako misle da trebaju, neka predaju slučaj FIBA-i. Ukoliko FIBA presudi u korist igrača, mi ćemo izvršiti sve svoje obaveze koje budemo trebali. Ne ljutim se ni na Feliksa ni na njegovu agenciju, imaju puno pravo da traže svoj novac i da se bore za svoja prava. FIBA je tu da presudi".

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Mahmutović je tek odnedavno na poziciji prvog čovjeka KK Bosna Royal.

"Ja sam svjestan sam gdje sam došao. Znam kakva je situacija, ali klub je u fazi stabilizacije i mislim da nam za sada dobro ide. Rezultati dolaze, igrači su dobili primanja, treći smo na tabeli, rješavamo neka dugovanja... Lagano izlazimo iz krize. Međutim, ne bježim od dugova koje imamo. Trudit ćemo se i boriti da ih vratimo, ali ja ne mogu sada tačno reći koliko će to brzo ići. Nemamo novac da iste sekunde svima isplatimo sredstva, ali sve će doći na red", zaključio je Harun Mahmutović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije