Bosni Royal prijeti gašenje: "Ne treba nam da se neko iživljava nad nama"

Studenti odustali od takmičenja

Bosni Royal prijeti gašenje: "Ne treba nam da se neko iživljava nad nama"

A. Čaušević

Jedini bh. košarkaški klub koji je osvojio titulu prvaka Evrope je priključen na aparate i odbrojava posljednje dane života. Po ko zna koji put crni oblaci su se nadvili nad KK Bosna Royal. 

Sarajevski klube je odustao od takmičenja u Prvenstvu BiH. Potvrdio je to u izjavi za SportSport.ba, Almir Bradić, predsjednik Kluba.

"Sve smo učinlii da obezbijedimo sredstva, nismo uspjeli i jedina razuman potez je da se ne ide na silu u ligu, da igramo s djecom i da se neko iživljava nad namda i da stvaramo Royalu dodatni dug. To bi stvarno bilo ludilo. Svake godine pokušavamo, a da ne bi više plakali, kukali i cvilili, očito je da mi ne trebamo ovom Gradu ni Kantonu n državi. Kako drugačije protumačiti ovakav indolentan odnos, ovo svjesno ili nesvjesno podapinjanje", kazao je Bradić.

Kanton Sarajevo je izdvojio 30.000 KM za treninge u KSC Skenderija, dok su se ostale institucije oglušile pa bi u naredna 72 sata KK Bosna Royal mogao biti i ugašen.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Sa sredstvima koja smo dobili ne možemo igrati ni A2 ligu, ako se nešto drastično ne promijeni u naredna dva, tri dana, gotovo je. Hvala lijepo i živjeli."

"Moram poslati dopis Saveu da imaju vremena da se reorganizuju, da organizuju novo žrijebanje jer je sada jedan klub manje. Vidjet ćemo za niže lige, što je najznakovitije i manje sredine i gradovi izdvajaju puno više novca za svoje klubove. RS-u nema nikakvih problema s budžetima klubova, pojačavaju se najnormalnije kao da nema koronavirusa. Na sve upite dobili smo odgovor da je zbog korone ovako ili onako, a ustvari svake godine je 'copy-paste' samo su dodali koronavirus", poručio je Bradić.

Top Komentari

Alpasinacxx
Kako to da Spars Realway sa 5x manje od Grada osvoji Kup BiH imaju preko hiljadu djece u ŠK i sve omladinske selekcije, igraju Aba2 ligu. Vi sa minimalno 300k po sezoni bez omladinskih slekecija i škole košarke se gasite. Nesposobni ste i ne znate, zato odstupite od Bosne i predajte je nekom ko zna da radi!
14 3
Hakkinen
Gdje sada Bakir gdje sada vlada KS da ih pogura. Hebem im milu mamicu uhljebljenu. Čuj PRVAK EVROPE DA SE UGASI SRAM VAS BILO KLEPTOMANI I KRIMINALCI i hebe mi se da je otac moj kriv sve u zatvor . Ali ja se džaba nerviram znam ja to. Čkapi im materina i njihovoj politici i kriminalu na svakom mjestu. Dabogda vam za lijeka trebalo. Fujjjjj
7 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi