Bosnić i Penava nadomak grupne faze Lige šampiona
Foto: championsleague.basketbal

Pobjeda protiv tima iz Poljske

Bosnić i Penava nadomak grupne faze Lige šampiona

E. Dindić

Košarkaši Monsa koje sa klupe predvodi selektor BiH reprezentacije Vedran Bosnić, bez većih problema savladali su prvoj utakmici kvalifikacija za Ligu šampiona ekipu Anwila rezultatom 81:69. 

Bila je to utakmica gdje je Anwil imao prednost samo u prvom periodu koji se završio 20:17 u njihovu korist. Ostatak utakmice tim iz Belgije je iz minute u minutu povećavao prednost te na kraju rutinski slavio pobjedu rezultatom 81:69.

U pobjedničkom sastavu bolji od ostalih bio je Arik Smith sa 21 poenom, dok su ga dobro pratili Auston Barnes sa 14 i Skylar Spencer sa 10 poena.

Anwil u ovom susretu predovili su Theron Bussey sa 14  i Deishuan Booker koji je susret završio sa 11 poena.

Bh. reprezentativac u redovima Monsa Ajdin Penava susret je završio sa četiri postignuta poena te tome pridodao dva skoka i dvije asistencije.

Mons će u odlučujućoj utakmici za plasman u grupnu fazu Lige šampiona igrati protiv ekipe Bakken Bears iz Danske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi