Penava otišao kod Bosnića

Novi klub bh. košarkaša

Penava otišao kod Bosnića

Perspektivni bh. košarkaš Ajdin Penava karijeru nastavlja u Belgiji.

Bh. centar je 2018. godine iz Sjedinjenih Američkih Država došao u Španiju potpisavši za Baskoniju, ali u redovima tamošnjeg prvaka nije se baš proslavio.

U prvom timu ovog kluba Penava nije sakupio previše minuta i procijenio je na koncu kako je za njegov razvoj najbolje da potraži novi klub, a to će, kako je prenijelo nekoliko belgijskih medija, biti Mons.

Penava u ovaj klub dolazi na poziv Vedrana Bosnića, trenera i ujedno selektora košarkaške reprezentacije BiH, koji vjeruje da će Sarajlija iskoristiti šansu i pokazati se kao pojačanje.

Detalji ugovora nisu poznati.

Top Komentari

dinass
Hvala bogu dragom,kolko je jos trebao da truhne
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi