Bosnić objavio spisak igrača za turnir u Kini, okupljanje 28. juna u Sarajevu

Selektor košarkaške reprezentacije BiH

Bosnić objavio spisak igrača za turnir u Kini, okupljanje 28. juna u Sarajevu

Selektor košarkaške reprezentacie Bosne i Hercegovine Vedran Bosnić objavio je spisak igrača na koje će računati tokom međunarodnog turnira u Kini koji se održava od 12. do 22. jula. 

Košarkaška reprezentacija naše zemlje će na pomenutom turniru odigrati nekoliko prijateljskih mečeva, a predvodit će nas sljedeći košarkaši:

Sani Čampara, Amar Gegić, Amar Balić, Adi Zahiragić, Almir Hasandić, Adin Vrabac, Rijad Avdić, Njegoš Sikiraš, Kenan Kamenjaš, Amar Alibegović, Ismet Sejfić, Emir Ahmedović, Samir Šehić, Mirza Bulić, Nedžad Muratović, Ibrahim Durmo i Abdulah Kamarić.

Na spisku zbog zdravstvenih problema ili klupskih obaveza nema Darija Drežnjaka, Ajdina Penave, Nedima Đedovića, Darka Tolića, Harisa Delalića, Draška Kneževića, Alekse Gatarića, Nedima Buze, Karla Matkovića i Luke Garze. Naš selektor je također dao slobodno ljeto Edinu Atiću, Aleksandru Laziću, Miralemu Haliloviću i Emiru Sulejmanoviću.

Jedan od dvojice naših najboljih košarkaša Džanan Musa neće se pojaviti na oupljanju obzirom da planira igrati Ljetnu NBA ligu. Naravno, naš drugi NBA košarkaš Jusuf Nurkić je već mjesecima povrijeđen.

Bosnić je prilikom objavljivanja spiska poručio da će fokus biti na mlađim igračima.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Radujemo se novom okupljanju i kvalitetnom radu. Naš zajednički cilj je da u ovom razdoblju vidimo igrače koje nismo uspjeli ranije vidjeti. Fokus će biti na mlađim igračima koji trebaju da dobiju više prostora u ovom razdoblju. Selekcija igrača u košarkaškom i karakternom smislu je jako važan dio za budućnost naše mlade reprezentacije. Očekuje nas naporan radu Sarajevu i dosta utakmica u Kini, koje će nam mnogo pomoći u selektiranju igrača za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje počinje u novembru", rekao je selektor Bosnić.

Okupljanje reprezentacije zakazano je za 28. juni u Sarajevu.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Samo naprijed Vedrane!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti