Košarkaši vodili 21 razlike, pa izgubili

Bosnić: Ponosan sam na igrače, tih 30 minuta je bio level o kojem sanjamo

E. Škorić

Bh. košarkaši su poraženi sa 81:77 od Finske u Zenici, iako su vodili i 21 razlike u jednom trenutku.

Nažalost, izgubili smo, mada je u jednom trenutku izgledalo da ćemo teško poraziti rivale iz Finske.

"Čestitke svima do kraja. Igračima sam rekao da sam jako ponosan na njih jer su kontrolisali igru Finskoj koja je na puno većem levelu nego mi. Pobijedili smo u svemu za tih 30 minuta igre. Bio je to level o kojem sanjamo. Nažalost, mlade ekipe bez iskustva se prepadnu i u posljednjoj četvrtini padnu, a Finska se vraćala i protiv puno jačih ekipa", kazao je Bosnić.

Miralem Halilović je briljirao, ubacio je 20 poena uz osam skokova, ali ni to nije bilo dovolljno na kraju...

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Mislim da smo odigrali odličnu utakmicu u smislu da smo prvo poluvrijeme odigrali s velikom energijom. Sami su rekli da smo ih iznenadili u svim segmentima igre. Spriječili smo sveš to su nam uradili u zadnjih pet minuta. Kontrolisali smo ekipu koja je nastojala da zadnjih pet minuta igra svih 40 minuta. Da li je naš problem umor, neiskustvo ili smo se prepali pobjede ne znamo. Oni su nas na divljanjima uzimali lopte, tjerali nas na brze šuteve i kroz tranzicije došli do trojki. Uradili su nam ono što smo pretpostavljali. Šteta je što nismo nagrađeni bar jednom pobjedom u svemu ovome", kazao je Halilović.

Top Komentari

Lud
Nemoj jest govna ... Ovo je tvoj poraz ... Pobjediti u 3/4 a na kraju izgubiti ... To je poraz trenera
6 31
Raikkonen
Bravo Vedrane!!!! BRAVO momci Smjena generacije je i treba vremena. Neka sada dušmani i hejteri svega što je bosanskohercegovačko neka pljuju ali BRAVO MOMCI. BRAVO BOSNO I HERCEGOVINO
27 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi