Finci ne znaju šta ih je snašlo u Zenici: Četvrtina iz snova za bh. košarkaše

Kakva četvrtina

Finci ne znaju šta ih je snašlo u Zenici: Četvrtina iz snova za bh. košarkaše

E. Škorić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je nevjerovatno prvu četvrtinu protiv Finske.

U Zenici su Zmajevi s novim selektorom Vedranom Bosnićem ugostili Finsku u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Iako bez ikakvog imperativa, očigledno naši momci imaju motiv da pokažu svoje pravo lice.

Ne, nemamo u timu ni Nurkića, ni Musu, nikoga od "glavnih" košarkaša, ali svejedno smo Fincima očitali košarkašku lekciju.

Nakon prve četvrtine BiH vodi 28:11, dakle ima 17 poena prednosti, a mnogi su prije ovog meča govorili da je samo pitanje s koliko razlike ćemo biti razbijeni.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Samo da ovako nastavimo i upisat ćemo pobjedu koja nam neće pomoći jer smo davno ostali bez šansi za SP, ali postoji puno stvari koje ćemo dobiti.

Miralem Halilović je briljirao u prvih 10 minuta i ubacio je 12 poena uz 6/6 šut iz igre.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Sramota da su tribine poluprazne. Sarajevo se opet pokazalo kao loš domaćin za košarkaške i rukometne utakmice.
6 21
karlhajncbrazzzo
A Zenica je u pitanju. :)
12 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi