Bosnićevi Zmajevi hrabri i kvalitetni, ali Bugarska na kraju bolja
Košarkaška bh. reprezentacija dobro se nosila s domaćom Bugarskom, a briljirao je Emir Sulejmanović pod košem

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Bosnićevi Zmajevi hrabri i kvalitetni, ali Bugarska na kraju bolja

E. Škorić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je poraz u meču 3. kola drugog kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo od selekcije Bugarske rezultatom 89:82.

Meč u Botevgradu bio je prvi za novog selektora Vedrana Bosnića na klupi Zmajeva, no nije bio pretjerano značajan s obzirom da je naš tim ranije ostao bez šansi za plasman na SP u Kini naredne godine.

Podmalđena selekcija BiH uspjela je na ovom teškom gostovanju da pruži dobru partiju i da selektoru Bosniću pokaže da ima potencijala za buduće akcije.

Meč smo bolje otvorili, vodili smo 4:0, 10:6, ali je krajem prve dionice Bugarska stigla do određene prednosti nakon jedne serije i na prvu dvominutnu pauzu se otišlo pri rezultatu 25:22.

Brzo su Bugari došli do dvocifrene prednosti, imali su plus 13 početkom druge četvrtine, ali uspjeli smo da do poluvremena ne samo da se vratimo u meč, već da povedemo sa šest poena razlike (51:46).

Stižemo do plus osam na početku drugog dijela i to je bila naša najveća prednost u večerašnjem meču, no Bugari do kraja perioda vraćaju stvari u svoju korist i u zadnjih 10 minuta ulaze s prednošću 72:67.

Dobro smmo igrali i u zadnjem periodu, ali nismo uspjeli da izbjegnemo novi poraz. Ipak, bez obzira na konačan ishod, definitivno se vidi da je Bosnić pun pogodak i da naše Zmajeve čeka svijetla budućnost bez obzira što u rosteru fale brojne zvijezde.

Božidar Avramov je sa 20 poena predvodio Bugare, dok je 14 ubacio Aleksandar Xanev, a 13 Stanimir Marinov. U bh. timu Miralem Halilović je ubacio 20 uz devet skokova, a Emir Sulejmanović 17 uz čak 16 skokova. Edin Atić je također imao 17 poena, ali i sedam asistencija. Dobar je bio i Almir Hasandić sa 13 poena.

Bugarska - BiH 89:82

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Bugarska: Kostov 11, Marinov 6, Vaklinov 4, Yanev 14, Avramov 20, Chernokojev, Dimitrov 7, Petkov 5, Stoyanov, Vangelov 3, Zahaariev 6.

BiH: Atić 17, Halilović 20, Hasandić 13, Sulejmanović 17, Zahiragić 8, Buza, Čampara, Delalić, Durmo, Sejfić 1, Talić, Vrabac 6.

Top Komentari

Raikkonen
Bravo Vedrane bravo momci!!!
30 3
bebi
Svaka cast s obzirom na sve uvjete, bice ovo ok dok se poslozi .. samo hrabro .. Sulejmanovic otac nacije
27 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi