Bošnjak izbjegao blamažu protiv Sparsa

Lagana pobjeda sarajevskog tima

Bošnjak izbjegao blamažu protiv Sparsa

M. Šljivak, foto: A. Berbić

Košarkaši Sparsa pobijedili su Bošnjak iz Hadžića 82:72 u susretu 11. kola prvenstva BiH.

Pitanje pobjednika u ovom meču riješeno je već nakon deset minuta igre, a gosti su na kraju uspjeli da izbjegnu pravu blamažu jer su Sparsi u drugom poluvremenu malo spustili gas.

Počelo je žestoko od strane domaćeg tima. Nemilosrdno su punuli koš protivnika u prvih deset minuta nakon čega su imali po 21 poen prednosti, 31:10.

Nisu izabranici Marka Trbića stali na tome već su dodatno povećali prednost do poluvremena. Bošnjak je na odmor otiša sa ogromnim minusom od 29 poena, 55:26.

Ipak, u nastavku domaći tim malo smanjuje ritam. Tim iz Hadžića je to iskoristio i uspio je da izbjegne pravu katastrofu, pa su na kraju poraženi sa samo 10 poena razlike.

Domaće je do trijumfa vodio Sandi Grubelič sa 21 poenom, dok su kod Bošnjaka Ahmetbašić i Lulić ubacili po 17.

Prvenstvo BiH, 11. kolo:

Spars - Bošnjak 82:72 (31:10, 24:16, 15:29, 12:17)

SPARS: Huseinspahić, Stepanović 2, Biberović 8, Grubelič 21, Manjgafić 11, Đokić 11, Kovačević 6, Kamenjaš, Bašić 5, Durmo 12, Josipović 6, Pirić.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

BOŠNJAK: Suljić, Fejzić, Ahmetbašić 17, Šabić, Dovadžika 4, Damjanović 11, Lulić 17, Mujić 3, Dragolj 10, Rešidović 3, Tunović 7.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi