Boston izjednačio seriju protiv Atlante
Foto: NBA

NBA liga, play-off

Boston izjednačio seriju protiv Atlante

Ekipa Bostona uspjela je da po drugi put na svom terenu pobijedi sastav Atlante i tako dođe do izjednačenja u prvoj rundi play-offa. Celticsi su slavili rezultatom 104:95, i to nakon produžetka. U regularnom dijelu bilo je 92:92.

Gostima nije pomogao ni sjajan učinak Paula Millsapa. Krilni centar Hawksa sinoć je ubacio čak 45 poena, što je njegov rekord karijere u doigravnju. Tome je još dodao 13 skokova i četiri blokade.

Domaćin je ipak imao više raspoloženih igrača, tako da je pet košarkaša domaćih bilo dvocifreno. Prednjačio je po običaju Isaiah Thomas sa 28 koševa i 6 asistencija, a treba istaći i učinak Marcusa Smarta koji je meč završio sa 20 poena, 8 skokova i 5 asistencija.

Trenutni rezultat u seriji je 2:2, a u narednu rundu takmičenja plasiraće se ekipa koja prva stigne do četiri pobjede. Pobjednik ovog duela na megdan će sastavu Cleveland Cavaliersa koji je maksimalnim rezultatom izbacio Detroit Pistonse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi