Boston slavio na krilima Thomasa
Foto: NBA

Celticsi ponovo u igri

Boston slavio na krilima Thomasa

Boston Celticsi savladali su sinoć na svom terenu sastav Atlanta Hawksa rezultatom 111:103 i na taj način smanjili zaostatak u seriji na 2:1.

Domaćin je u prvih 12 minuta u potpunosti razbio rivala, pa im je u ovom periodu ubacio čak 37 poena, dok su gosti upisali 20.

Druga i treća četvrtina pripala je ekipi  Atlante, koja je na taj način u potpunosti vratila se u igru. Ipak, za potpuni preokret Hawksi nisu imali snage. Boston je na krilima sjajnog plejmekera Isaiah Thomasa pojačao ritam i ovaj period dobio sa 32:25.

Upravo je Thomas bio daleko najefikasniji akter susreta sa 42 poena, što mu je i rekord karijere. U redovima Atlante odskakao je Jeff Teague sa 23 pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti