Novi šok u Bostonu: Heat ima 2-0 u finalu Istočne konferencije
Predvođeni Jimmyjem Butlerom Miami Heat su došli do neočekivanih 2-0 u Bostonu (Foto: EPA)

Potpuno neočekivano

Novi šok u Bostonu: Heat ima 2-0 u finalu Istočne konferencije

M. Šljivak

Košarkaši Miami Heata napravili su još jedno veliko iznenađenje na gostovanju u Bostonu kod Celticsa. Dobili su i drugi meč finala Istočne konferencije, bilo je 111:105 i kući u Miami nose dupli break za 2-0 u seriji.

Miami Heat igra fenomenalno doigravanje. Tim s Floride poigrava se s velikim favoritima, a sada su u finalnoj seriji Istočne konferencije u vodstvu od 2-0 pred povratak kući.

Heat je ovog puta slavio 111:105. Ponovo su prikazali zaista čudesnu košarku i na kraju su došli do trijumfa i duplog breaka pred povratak kući gdje u naredne dvije utakmice mogu osigurati veliko NBA finale.

Gosti odlično ulaze u meč i kontrolišu rezultat u većem dijelu prve dionice. Imali su maksimalnih plus osam, ali u finišu prvog perioda Boston je bolji tim i nakon 12 minuta igre domaći su u prednosti od jednog poena, 25:24.

Celticsi s odličnom igrom nastavljaju i u drugom periodu. Otišli su na plus 12 i činilo se kako će potpuno slomiti Heat u tim trenucima.

Međutim, gosti ponovo rade fenomenalan posao na parketu. Vraćaju se u meč i preokreću rezultat na svoju stranu i na odmor odlaze s četiri poena prednosti, 54:50.

Oglasi

Rezultatska klackalica nastavila se i u trećoj dionici. Oba tima su imala svoje periode igre, Heat je ponovo doživio veliki pad što domaći igrači koriste i odlaze u jednom trenutku na 11 poena prednosti, dok su na ulasku u posljednju dionicu imali osam razlike, 83:75.

I u zadnjoj dionici Boston je imao plus 12, činilo se kako jurišaju ka izjednačenju u seriji, no Miami je ponovo čudesan kada je najviše potrebno.

Uveli su gosti susret u neizvjesnu završnicu. Tu su pravi majstori za prelomiti meč na svoju stranu, a to su učinili i ovaj put i na kraju su slavili pobjedu rezultatom 111:105 za velikih 2-0 u finalu Istočne konferencije.

Jimmy Butler predvodio je Heat do trijumfa s 27 poena, odlični su bili Caleb Martin s 25 i Bam Adebayo koji je bio blizu triple-double učinka i imao je 22 poena, 17 skokova i devet asistencija.

Kod Bostona Jayson Tatum je imao 34 poena, 13 skokova i osam asistencija, no ostatak ekipe je poprilično zakazao, pa je drugi najefikasniji bio Jaylen Brown sa samo 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi