Boston ne zna izgubiti, Sixersi pali u trećoj dionici

Sjajna noć za Kyrie Irvinga

Boston ne zna izgubiti, Sixersi pali u trećoj dionici

E. Ganibegović

Atlanta Hawksi večeras nisu mogli da zaustave Celticse do njihove 15. pobjede zaredom. Boston je na kraju slavio sa 99:110 i nastavio svoju zaista sjajnu seriju. 

Na početku je izgledalo kao da će gosti ipak na ovome meču nakon 14 pobjeda zaredom upisati poraz, jer su nakon 12 minuta igre imali zaostatak od 15 poena, no u drugoj četvrtini su uspjeli da se vrate u meč, te se na odmor otišlo rezultatom 50:44.

U trećoj i četvrtoj dionici raspad sistema u redovima Atlante, što su gosti iskoristili i u poptunosti nadigrali domaćine, te na kraju rutinski upisali novu pobjedu. 

Kyrie Irving je pužio sjajnu partiju sa 30 poena, a Dennis Schroder je za Atlantu brojao do 23.

Odigrana je još jedna odlična utakmica između Philadelphije i Golden State Warriorsa, gdje su Ratnici zbog sjajne treće četvrtine stigli do pobjede rezultatom 116:124. 

Domaća ekipa je na početku obećavala mnogo jer je u prvoj četvrtini imala veliku prednost od 19 poena razlike, no to izgledalo nije bilo dovoljno da uzdrma redove aktualnih prvaka, koji su se do kraja meča vratili i na kraju lagano slavili. 

Glavni igrač Ratnika ove noći je bio Stephen Cury koji je zabio 35 poena, a za Sixerse je sjajno odigrao Ben Simmons koji je ima 23 poena i 12 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi