Bostonova mašina ne staje, pali i šampioni

14. pobjeda u nizu

Bostonova mašina ne staje, pali i šampioni

Večeras je u TD Gardenu odigran meč trenutno prvoplasiranih ekipa istočne i zapadne konferencije - Bostona i Golden Statea. Nakon veoma neizvjesne i dinamične borbe radovali su se domaći košarkaši Celticsa, koji su slavili sa 92:88.

Početak utakmice pripao je Warriorsima, koji su nakon prve četvrtine vodili sa 28:18. Boston je do odlaskana odmor smanjio zaostatak i na poluvremenu je rezultat bio 47:45 za Golden State.

Warriorsi su u trećoj četvrtini imali +17 i vodili su sa 66:49, ali onda je uslijedila fenomenalna serija Celticsa 19:0. Domaći su došli do vodstva od 68:66, a treća četvrtina je završena neriješenim rezultatom 68:68.

U posljednjoj četvrtini također egal meč u kojem su se dvije ekipe smjenjivale u vodstvu, ali se nijedna nije uspjela odlijepiti. Na kraju su spretniji i sretniji bili košarkaši Bostona koji su došli do pobjede rezultatom 92:88, iako je Golden State imao napad za produžetak a možda i pobjedu.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Kevin Durant sa 24 poena, ali slaba je to utjeha Warriorsima. Pobjedničku ekipu je predvodio Brown sa 22 poena, Horford je postigao 18 a Irving 16 poena. U ekipi Golden Statea su osim Duranta još samo dvojica igrača imala dvocifreni poenterski učinak - Thompson je postigao13, a Green 11 poena. Curry samo devet.

Za Boston, koji igra nevjerovatnu sezonu, je ovo bila već 14. uzastopna pobjeda i ovaj tim je sada na omjeru 14-2. Golden State je u TD Gardenu prekinuo niz od sedam pobjeda u nizu ali je i dalje prvi na Zapadu sa omjerom 11-4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi