Boston slavio protiv Minnesote, Philadelphia zgazila Pistonse

NBA liga

Boston slavio protiv Minnesote, Philadelphia zgazila Pistonse

Eldar Ganibegović

Philadelphia 76ers je bez većih problema upisala pobjedu na domaćem parketu protiv Detroti Pistonsa rezultatom 114:78.

Domaća momčad je od samog početka igrala sjajno, pa je tako poslije prvog poluvremena imala prednost od čak 30 poena. Drugi dio meča su 76ersi odigrali rutinski i na kraju slavili sa velikom razlikom.

Joel Embiid je u redovima pobjedničkog sastava bio najefikasniji sa 23 poena, a dobru partiju su pružili i Ben Simmons sa 19 poena i JJ Redick koji je ubacio 21. Na drugoj strani je najbolji bio Tobias Harris sa 14 poena.

Jednu veoma zanimljivu košarkašku predstavu su nam priredili Boston Celticsi i Minnesota Timberwolvsi. Neizvjesna borba se vodila tijekom cijelog meča, ali na kraju su slavili Irving i društvo sa 91:84.

Marcus Smart je kod Bostona bio najefikasniji sa 18 poena, a dobru partiju je pružio i Kyrie Irving koji je ubacio 16 poena, dok je tome dodao devet skokova i osam asistencija. Vukove je predvodio Karl Anthony Towns sa 25 poena i 23 skoka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi