Boston umalo prokockao 28 poena prednosti protiv Atlante, ali na kraju ipak stigao do pobjede
Kyrie Irving je sa 30 poena predvodio Boston do pobjede

Gosti su u posljednjoj četvrtini stigli prednost Celticsa

Boston umalo prokockao 28 poena prednosti protiv Atlante, ali na kraju ipak stigao do pobjede

S. Pašalić

Boston Celticsi su na svom parketu večeras savladali Atlanta Hawkse sa 129:120.

Početak utakmice je donio jako efikasnu košarku sa dosta poena, a Boston je na kraju imao prednost 43:36. U drugoj četvrtini su košarkaši domaće ekipe povećavali prednost koja je u jednom trenutku iznosila 28 poena, ali se na poluvrijeme otišlo sa 74:62 za Boston.

I u drugom poluvremenu su Celticsi nastavili sa dobrom igrom te su povećavali svoju prednost koja je bila i 24 poena razlike, ali se u posljednju četvrtinu otišlo sa 105:92 za Celticse.

U četvrtoj četvrtini Atlanta je uspjela doći na 112:112, ali je nakon toga Boston ponovo ubacio u brzinu više i stigao do pobjede 129:120.

Kyrie Irving je sa 30 poena vodio Boston do pobjede, a slijedio ga je Jaylen Brown sa 23 poena. Kod Atlante Trae Young je bio najefikasniji sa 26 poena, a 20 poena je dodao John Collins.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi