Dončić je uradio šta je mogao, ali je Jokić sa zvukom sirene srušio Mavse

Zanimljiva noć u NBA ligi

Dončić je uradio šta je mogao, ali je Jokić sa zvukom sirene srušio Mavse

U noći sa četvrtka na petak u NBA ligi je odigrano šest utakmica, a posebno zanimljivo je bilo u Denveru gdje su domaći Nuggetsi nakon dramatične završnice sa 100:99 savladali Dallas Maverickse.

Prvo poluvrijeme je donijelo zanimljvo nadmetanje dvije ekipe, a onda pred kraj druge dionice Mavericksi preuzimaju vodstvo koje će držati skoro do samog kraja utakmice.

Na poluvremenu su Mavericksi imali 57:51, da bi njihova prednost krajem treće i početkom četvrte četvrtine iznosila i +12. Ipak, vraćaju se Nuggetsi su zadnjoj četvrtini i uvode utakmicu u neizvjesnu završnicu.

Pet sekundi prije kraja Dončić je zakucao za prednost Mavericksa od 99:98, ali je i promašio dodatno slobodno bacanje. To je dalo priliku Jokiću da šutem za dva poena donese pobjedu Denveru u zadnjem napadu. To se i desilo pošto je Jokić sa zvukom sirene postigao "floater" za konačnih 100:99.

Jokić nije imao jednu od svojih boljik košgeterskih partija, pa je susret završio sa 11 poena i 14 skokova. Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Paul Millsap sa 33 poena.

Kod Mavericksa je najefikasniji bio Luka Dončić koji je susret završio sa 24 poena. Bio je mladi Slovenac i blizu triple-doublea pošto je dodao i 11 skokova i devet asistencija.

Toronto Raptorsi su bez većih problema na svom parketu savladali Los Angeles Lakerse rezultatom 111:98.

Raptorse je do trijumfa predvodio sjajni Kawhi Leonard koj je ovaj put ubacio 25 poena, dok Lakersima nije pomogao ni LeBron James koji je ubacio 29 poena.

I Boston Celticsi su su upisali domaću pobjedu, nad Sacramento Kingsima rezultatom 126:120.

Kingsi su imali i +17 u drugoj četvrtini, ali su Celticsi u posljednjoj stigli do pobjede.

U pobjedničkoj ekipi se istakao Kyrie Irving koji je upisao triple-dobule sa 31 poenom, 10 skokova i 12 asistencija. Kod Kingsa je odličan bio Buddy Hield sa 34 poena.

Treba istaći i sjajne partije Bojana Bogdanovića (23 poena) i Domantasa Sabonisa (26 poena) u pobjedi Indiana Pacersa nad Thunderom od 108:106. U redovima Oklahome je još jednu sjajnu partiju pružio Paul George koji je postigao 36 poena, dok je Westbrook upisao triple-dobule sa 19 poena, 14 skokova i 11 asistencija.

Rezultati utakmica NBA lige odigranih sa četvrtka na petak:

Pacers - OKC 108:106
Magic - Cavaliers 120:91
Celtics - Kings 126:120
Raptors - Lakers 111:98
Jazz - Timberwolves 120:100
Nuggets - Mavericks 100:99

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi