Braća Dragić odgovorila na optužbe zbog druženja sa Dodikom

Proslavljeni slovenački košarkaši

Braća Dragić odgovorila na optužbe zbog druženja sa Dodikom

Slovenački košarkaši Goran i Zoran Dragić prije nekoliko dana boravili su u Banjaluci, gdje im je, između ostalog, predsjednik RS-a Milorad Dodik uručio i ordenje.

Braći Dragić su od strane predsjednika manjeg bh. entiteta dodijeljena odlikovanja Njegoša prvog reda i medalja zasluge za narod, a sve to je naišlo na burne reakcije u slovenačkim medijima i najširoj javnosti u toj zemlji.

Najprije je košarkaš Mirza Begić koji je s braćom Dragić igrao za reprezentaciju Slovenije cijelu priču prokomentarisao jednom rječju: "Strašno", no to je ništa naspram onoga što se moglo čitati na društvenim mrežama. Dragići su, jednostavno, bili suočeni s brojnim osudama i kritikama.

Ipak, za slovenačke medije odlučili su iznijeti svoju stranu priče i objasniti kako su se zapravo našli u Banjaluci. Već u junu ove godine su, kako kažu, dobili obavijest da su dobili priznanje za svoje humanitarne, duhovne, kulturne i sportske zasluge.

"Želimo odbaciti da ovo ima političku pozadinu. Pokazali smo da smo protiv bilo kakvog nacionalizma, jer smo tako odgojeno da poštujemo i cijenimo svakoga i još jednom se želimo distancirati od cijele priče. Nismo umiješani, niti povezani sa politikom, posebno onom sa područja bivše zajedničke države", poručili su Dragići.

Top Komentari

E.Car
Jebo vas Dodik, što niste pokazali veličinu i odbili nagradu. Niste jer ste pičke, kakav ba humanitarni doprinos. Iskoristio vas ko kondom u predizbornoj kampanji.
69 7
BosnaZmaj
Tesko vjerovati karpatskim vlasima
52 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi