Bratunac bolji od Proma
Foto: KK Promo

Pobjednik odlučen u zadnjoj četvrtini

Bratunac bolji od Proma

Košarkaši Bratunca večeras su u svojoj dvorani porazili KK Promo iz Donjeg Vakufa rezultatom 77:64. 

Sami početak utakmice pripao je gostima ali poslije minimalnog vodstva Proma domaći tim pravi veliku seriju od 19:2 i na kraju Bratunčani naa poluvrijeme nose velikih i sigurnih +14 razlike. 

No 3/4 pokazala je da u ovom susretu još ništa nije bilo odlučeno. Zaigrao je Promo odlično u tom periodu u kojem su Bratuncu dopustili da im ubaci samo 9 poena dok su oni postigli 20 i u zadnji period ušlo se sa samo +3 za domaći tim. Uspio je Promo i izjednačiti u ovom susretu, a neizvjesnost je trajala do rezultata 61:61 kada je uslijedila nova serija Bratunca od 8:0 a košarkaši Proma više nisu imali vremena ni snage za novi povratak u ovaj susret. Na kraju su domaći košarkaši zabilježili pobjedu od 13 poena razlike koja će im značiti mnogo za nastavak natjecanja u domaćem prvenstvu.

Najbolji u redovima Bratunca bili su iskusni Dejan Ćup i Marko Rikalo s po 15 poena dok je 13 dodao Pilčević. Najefikasniji kod Proma i na cijeloj utakmici bio je Mustafica s 24 poena a 13 koševa ubacio je Gudić.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

KK Bratunac: Tresac 4, Žunić 11, Milošević, Rikalo 15, Pilčević 13, Ćup 15, Petrović, Lukić, Tadić 9, Ilić, Danilović 10, Pavlović

KK Promo: Wilson Jr. 10, Wade 7, Džihan 2, Alkić 2, Čavak, Gudić 13, Battle, Mustafica 24, Kostić 6, Smajić, Mulaomerović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi