Bratunac napravio brejk u Banja Luci
Foto: KK Bratunac/Facebook

Finalna serija za prvaka 1. lige RS-a

Bratunac napravio brejk u Banja Luci

Košarkaši Bratunca porazili su večeras na gostovanju Borac sa 84:77 i na taj način poveli 2:1 u finalnoj seriji za prvaka 1. lige Republike Srpske. 

Bratunac je sjajno otvorio susret i nakon prve dionice je imao prednost od 21:13. Domaći su bili nešto bolji u drugom periodu i dobili su ga sa 28:27.

U drugom poluvremenu domaći se potpuno vraćaju u susret nakon što su treću četvrtinu dobili sa 21:14, ali ipak gosti nisu pali psihički i posljednjih deset minuta dobijaju sa 22:15 za konačnih 84:77 i trijumf na ovom susretu.

Goste je do pobjede vodio Nebojša Erkić sa 22 poena, dok je Zoran Kupusović dodao 17, a Goran Bogičević 15. Kod domaćih Jovica Kecman je bio najefikasniji sa 24 poena, dok je Peđa Lončar dodao 19.

Potražite više informacija na temu 1. liga Republike Srpske:

Četvrti susret se igra u narednim danima (još nije poznat termin) u Bratuncu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi