Bratunac napravio senzaciju i pobijedio Igokeu

Odličan meč domaćih

Bratunac napravio senzaciju i pobijedio Igokeu

E. Čaušević

Košarkaši Bratunca večeras su napravili veliko iznenađenje jer su na svom parketu porazili Igokeu sa 84:71 u okviru 16. kola Lige BiH.

Bratunac je napravio veliku senzaciju pred svojim navijačima jer je uspio savladati Igokeu i to ubjedljivo. Domaći su odlično počeli susret i prvu dionicu dobili su sa 25:14.

Igokea je u nastavku zaigrala bolje, ali Bratunac nije dopustio da im ugroze prednost. Na poluvrijeme otišlo se kod rezultata 49:38 za ekipu Bratunca.

Domaći su u nastavku meča čuvali stečenu prednost i nisu dopustili Igokee da se vrati rezultatski. Na kraju je Bratunac slavio sa 84:71 i upisao desetu pobjedu ove sezone.

Bratunac je do pobjede vodio Dejan Ćup sa 18 poena, dok je Mladen Pantić dodao 15. U ekipi Igokee najefikasniji bio je Darko Talić sa 18 poena.

Liga BiH, 16. kolo:

Bratunac - Igokea 84:71 (25:14, 24:24, 19:18, 16:15)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Bratunac: Ćup 18, Piličević 12, Foster 3, Pantić 15, Gajić 6, Hluchoweckyj 5, Vučičević 12, Jokić, Đurišić 9, Milošević, Long, Pavlović 4.

Igokea: Keenan 6, Talić 18, Ilić 6, Kočić 4, Gagić 15, Simeunović 5, Nikolić 5, Simanić, Topolović, Vulić 12.

Top Komentari

bahlje
Kad je Dejan Ćup igrao u Igokei Aleksandrovac je gorio , sada Dodik milione ulaže u pojačanja , a dvorana mu prazna ...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi