Veliki trijumf KK Igokea u Zadru
Igokea je u Zadru došla do zlatnih bodova (foto: aba-liga.com)

Sjajna posljednja četvrtina kluba iz Laktaša

Veliki trijumf KK Igokea u Zadru

Jedini bh. predstavnik u elitnom ABA razredu, KK Igokea, večeras je izborila veliku pobjedu u zadarskom Višnjiku protiv Zadra rezultatom 88:81. 

U utakmici od velikog značaja za oba tima koji se bore za izbjegavanje posljednjeg mjesta u ABA ligi su se na početku bolje snašli Zadrani koji unatoč tomu nisu Igokei uspjeli pobjeći na veću razliku. 

Ipak, domaći tim je u posljednjih 10 minuta ovog susreta ušao sa 7 koševa razlike i činilo se da će se na Višnjiku slaviti pobjeda. No u posljednjoj četvrtini igrao je samo jedan tim a to je bila Igokea koja je taj dio igre sjajnom igrom riješila u svoju korist rezultatom 31:17, te je na kraju tim koji s klupe vodi Dragan Bajić slavio sa 7 razlike. Možda ključni momenat meča je bio na rezultatu 75:75 kada je Ivanov napravio nesportski faul na Lešiću, te je Igokea tu situaciju iskoristila da ode na +4 a prednost do kraja više nije ispuštala. 

Đorđe Gagić s 23 poena i mladi Dalibor Ilić s 21 košem predvodili su bh. predstavnika do pobjede koja može biti odlučujuća oko brige za ostanak u ABA ligi. Allen s 19 i Vuković s 18 poena bili su najbolji kod Zadra. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi