Džanan Musa u debiju za Breogran srušio Sulejmanovića i društvo

Postigao 25 poena

Džanan Musa u debiju za Breogran srušio Sulejmanovića i društvo

E. Čaušević

Košarkaši Breogana večeras su na svom parketu pobijedili Tenerife sa 92:73 u meču prvog kola španske ACB lige.

Breogan se vratio u društvo najboljih u Španiji, a čelnici kluba odlučili su da znatno pojačaju ekipu pred početak sezone.

Za Breogan ovog ljeta potpisao je i bh. košarkaš Džanan Musa koji je večeras briljirao u debiju za svoj novi klub.

Musa je odigrao sjajnu utakmicu, a posebno impresivan bio je u prvoj četvrtini kada je ubacio čak 16 poena za svega osam minuta.

Breogan je prvu dionicu dobio sa 25:19, a na pauzu se otišlo kod rezultata 48:41 za domaći tim.

Do kraja utakmice Breogan je čuvao stečenu prednost i uspio je na kraju da slavi sa 92:73 i dođe do pobjede u prvom kolu nove sezone.

Musa je briljirao u svom debiju za novi klub jer je postigao večeras 25 poena i pokazao da će biti veliko pojačanje za Breogran u novoj sezoni. Bh. košarkaš je dodao još sedam skokova i dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

U ekipi Tenerifa istakao se Fitipaldo sa 16 poena, dok je bh. reprezentativac Emir Sulejmanović meč završio sa šest poena i četiri skoka.

Top Komentari

King_Kenny
...hajde nek je i on jednu odigrao kako treba.
3 18
Baboisback
Musa je igracina
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi