Brindisi preko Sassarija u polufinalu Kupa Italije

Favorizirana ekipa sa Sardinije ispala

Brindisi preko Sassarija u polufinalu Kupa Italije

Košarkaši talijanske momčadi Happy Casa Brindisija osigurali su nastup u polufinalu talijanskog košarkaškog Kupa savladavši večeras u Pesaru jednog od favorita Dinamo Sassari rezultatom 91:86. 

Od početka je Brindisi zaigrao odličnu košarku i favoriziranoj momčadi sa Sardinije nije dao da razvije svoju brzu, šutersku košarku po kojoj je ovaj tim poznat. 

Odlična timska obrana Brindisija tjerala je Sassari na dosta grešaka, izgubljenih lopti, no ipak je na poluvremenu i takav Sassari zaostajao samo pola koša. 

Prava košarka viđena je u drugom poluvremenu. Oba tima su pomalo zanemarila obranu i krenula je prava "run and gun" košarka. Na kraju su oba tima u završnici imala pobjedu u rukama. Sassari je poveo 84:81 i imao posjed no ni to im, na tri minute do kraja, nije bilo dovoljno da riješe ovu utakmicu. Za to se pobrinuo sjajni Adrian Banks koji je igrao simultanku i na kraju doslovno sam preokrenuo ovu prednost Sassarija i donio veliko slavlje svom timu. 

Banks se na kraju zaustavio na 37 poena dok su ga dobro pratili Martin s 14, te Sutton s 10 koševa. Pierre je s 21 poenom bio najbolji kod ekipe s otoka a jedan manje dodao je Jerrels. Brindisi će u polufinalu igrati s pobjednikom susreta Brescia - Fortitudo. Drugi polufinalni par čine Armani Milano i Reyer Venezia. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi