Britanci namučili Grke, šok za Izrael i Češku, velika pobjeda Njemačke
Foto: FIBA

Kvalifikacije za SP

Britanci namučili Grke, šok za Izrael i Češku, velika pobjeda Njemačke

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Grčke došla je do četvrte pobjede u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Oni su večeras na svom parketu uz dosta muke savladali Veliku Britaniju rezultatom 75:70 i osigurali su nastup u drugom krugu.

Britancima je u ovom meču igrala samo pobjeda za ostanak u trci za plasman dalje. Imali su pozitivan rezultat sve do samog finiša kada kvalitet grčkih košarkaša ipak dolazi do izrađaja i domaći su stigli do trijumfa.

Bourousis i Vasilopoulos su predvodili Grke sa po 15 poena, dok je na drugoj strani Clark ubacio 16.

Estonija je u drugom duelu grupe H šokirala Izrael i slavila je uvjerljivu pobjedu rezultatom 78:62.

Sjajan meč odigrala je ova selekcija, a da trijumfa su došli zahvaljujući fantastičnoj posljednjoj dionici (22:9).

Olmre sa 16, Talts sa 15 i Kangur sa 14 peona su vodili Estonce, dok je kod Izraela Cohen ubacio 12 koševa.

Island je upisao još jednu veliku pobjedu u grupi F. Savladali su favorizovanu Češku 76:75 uz sjajnu partiju Martina Hermannssona koji je ubacio 26 poena. Auda je na drugoj strani ubacio 23.

Veliki trijumf upisala je Njemačka na gostovanju u Gruziji 87:77. Nijemce je do trijumfa vodio Saibou sa 15, a Benzing je dodao 14. Nedovoljan domaćoj selekciji bio je Dixon koji je ubacio 26 koševa.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Finska je do važne pobjede stigla protiv Bugarske. Slavili su 75:70 uz 21 poen Wilsona i 18 Koivista. Na drugoj strani je Vezenkov briljirao sa 28 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi