Figura Džanana Muse u Bihaću se našla na meti vandala

Bišćani razočarani

Figura Džanana Muse u Bihaću se našla na meti vandala

Figura Džanana Muse u prirodnoj veličini koja se nalazi u središtu Bihaća našla se na meti vandala.

Postavljanjem Musine figure Bišćani su krajem prošle godine izrazili znak zahvalnosti i ponosa na najuspješnijeg sportskog ambasadora grada, ali u prethodne dvije-tri noći ista se našla na meti vandala koji su je oskrnavili.

Musina figura je tako ostala bez jednog svog dijela, ruke, što je izazvalo brojne reakcije tamošnje javnosti, kao i same porodice našeg košarkaša koja je najavila kako će Džanan kao odgovor na to potpuno urediti igralište Bigram smješteno u naselju u kojem je odrastao.

Musa je rođen upravo u Bihaću, gdje je i napravio prve košarkaške korake trenirajući u školi "Bosna XXL" koju vodi Edis Subašić, a sa nepunih 12 godina otišao je u Sarajevo i tada je krenuo strelovit uspon. Poslije epizode u Košu uslijedio je prelazak u Cedevitu, zatim ostvarenje sna - put u NBA ligu.

Bišćani su danas odlučni da obnove Musinu figuru kako bi i u budućnosti bila motivacija svim mladima građanima da je uspjeh itekako dostižan...

Fotografija Suada Balica.
Foto: S. Balić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi