Brooklyn Netsi nude pola ekipe za Anthonyja Davisa

Velika borba za košarkaša Pelicansa

Brooklyn Netsi nude pola ekipe za Anthonyja Davisa

E. Čaušević

Košarkaš New Orleans Pelicansa, Anthony Davis, napravio je pravu pometnju u NBA ligi jer je prije nekoliko dana zvanično objavio da neće produžiti ugovor, te da napušta Pelicanse.

New Orleans je nudio Davisu nevjerovtno bogat novi ugovor, ali je on to odbio i poručio da karijeru želi nastaviti u ekipi s kojom će imati priliku da se bori za NBA prsten. Od prvog dana Davis se povezuje sa LA Lakersima, a u borbu se uključio i Boston Celtics.

Međutim, prema pisanjima američkih medija interes za ovog centra pokazao je i Brooklyn Nets. Ekipa iz New Yorka spremna je čak da se odrekne svojih najboljih košarkaša, te u trejdu pošalje skoro pola ekipe za New Orleans samo kako bi uspjeli pridobiti Davisa.

Netsi za ovog košarkaša nude D'Angela Russella koji je ove sezone daleko najbolji igrač ovog tima, te će nastupiti ovog mjeseca na All-Star meču. Pored njega Netsi bi u trejd uključili Jarretta Allena, te dva pika prve runde na Draftu ove godine.

Pored toga Netsi imaju plan da pokušaju nagovoriti Pelicanse da u suprotnom pravcu uz Davisa pošalju i Elfrida Paytona. Anthony Davis bi trejd trebao napraviti do 7. februara, a ukoliko se to ne desiti do tada onda je jasno da će ovaj košarkaš klub mijenjati tek na ljeto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi