Lakersi zovu, Pelicansi ignorišu pozive
(Foto: EPA) Glavno pitanje "preko bare" je: Da li će Davis udružiti snage sa LeBronom?

Šta će biti sa "Obrvom"?

Lakersi zovu, Pelicansi ignorišu pozive

Nešto ranije ove sedmice su u javnost dospjele informacije da Anthony Davis želi trejd, te da namjerava odbiti eventualni novi ugovor od New Orleans Pelicansa.

Odmah su počele špekulacije da će Lakersi pokušati ugovoriti njegov trejd kako bi LeBron James dobio adekvatnu pomoć u napadu na vrh Zapada.

Američk mediji su vrlo brzo počeli špekulisati i kako bi mogao izgledati trejd paket Lakersa, a navodno bi franšiza iz Grada anđela morala spremiti "jaku" inicijalnu ponudu kako bi Pelicansi uopšte počeli pregovare. Ona bi se mogla sastojati od Lonza Balla, Kylea Kuzme, Ivice Zubca i ranog picka prve runde.

Ipak, ukoliko Lakersi žele realizovati trejd prije zadnjeg roka (7. februar), morat će prvo nagovoriti generalnog menadžera Pelicansa Della Dempsa da se javi na telefon.

Naime, ESPN-ov Adrien Wojnarowski saopštava da Demps nije odgovorio ni na jedan telefonski poziv generalnog menadžera Roba Pelinke od kada su u javnosti pojavile informacije da je Davis zatražio trejd.

Za sada se čini da Pelicansi žele zadržati Davisa, ipak, ukoliko je 25-godišnji krilni centar odlučan da napusti ovu franšizu, morat će uzeti u obzir opciju trejda jer popularni "Obrva" 2020. godine može postati slobodan igrač.

Top Komentari

Edin Merlin
NOLA čeka da Boston potpiše Irvinga i onda završi trade sa Bostonom ! The End !!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi