Lakersi krenuli po Anthonyja Davisa: Otkrivena ponuda koju su poslali Pelicansima
Anthony Davis je ove sezone zaista fantastičan i u prosjeku postiže preko 29 poena uz preko 13 skokova po meču (Foto: EPA)

Sve za "Obrvu"

Lakersi krenuli po Anthonyja Davisa: Otkrivena ponuda koju su poslali Pelicansima

M. Šljivak

Anthony Davis silno želi u Los Angeles Lakerse, a prema posljednjim informacijama iz SAD-a, rukovodstvo New Orleans Pelicansa je konačno pristalo na razgovore sa ljudima iz Lakersa.

Predsjednik košarkaških operacija Magic Johnson kontaktirao je večeras generalnog menadžera Pelicansa Della Dempsija i ponudio mu je trejd za Davisa, kojeg žele završiti prije 7. februara, kada je krajni rok za dogovore.

Lakersi žele što prije završiti trejd jer ne žele čekati ljeto i takmičiti se u ponudi sa ostalim ekipama, jer će se okrenuti dovođenju još jedne velike zvijezde i tako stvoriti veliki trio pored Davisa i LeBrona Jamesa.

Johnson je Dempsu ponudio pet "paketa" i na njemu je sad da odluči šta je najbolje za njegov tim, ali novinar Brad Turner otkriva kako će izgledati konačni dogovor.

Tim iz Los Angelesa će za Davisa dati četvoricu košarkaša i pik prve runde drafta. Dres Pelicansa će vjerovatno obući Lonzo Ball, Kyle Kuzma, Brandon Ingram i Ivica Zubac.

To će kako stvari stoje biti konačan dogovor, pa bismo u ostatku sezone u dresu Lakersa mogli gledati pakleni duo Davis-James.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi