D'Angelo Russell ipak All-Star

Mijenja povrijeđenog Oladipa

D'Angelo Russell ipak All-Star

NBA je rano jutros objavio rezerve za All-Star meč koji će se odigrati 7. februara u Spectrum Centru (Charlotte).

Mnogi su bili mišljenja da se među rezervama treba naći i playmaker Brooklyn Netsa D'Angelo Russell. Međutim, to se nije desilo - u prvi mah.

Među rezervama za All-Star se, sasvim zasluženo, našao Indianin Victor Oladipo, ali je bilo jasno da on neće igrati u Charlotteu jer je nedavno zadobio povredu koljena zbog koje će propustiti ostatak sezone.

NBA liga je večeras zvanično saopštila da će njegovo mjesto zauzeti D'Angello Russell, koji će tako po prvi put u svojoj karijeri nastupiti na All-Star utakmici.

Inače, Russell će biti i prvi košarkaš Netsa na All-Staru još od sezone 2013/2014 i Joea Johnsona.

D'Angelo Russell igra sezonu karijere, te prosječno bilježi 19.6 poena i 6.4 asistencija po utakmici. Posebno dobar je bio tokom januara kada je prosječno bilježio 23.8 poena i 7.3 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi