Brooklyn u završnici prokockao sigurnu pobjedu, Musa bez učinka

Bh. košarkaš se nije uspio upisati među strijelce

Brooklyn u završnici prokockao sigurnu pobjedu, Musa bez učinka

S. Pašalić

Košarkaši Brooklyn Netsa su dočekali na svom parketu Miami Heat i upisali su poraz rezultatom 109:106.

Početak utakmice je bio dosta izjednačen, a prvu četvrtinu su na kraju osvojili gosti sa 32:30.

U drugoj četvrtini je viđena slična situacija, ekipe su se smjenjivale u vodstvu, ali je na kraju Brooklyn otišao na poluvrijeme sa vodstvom 65:58.

Na početku treće četvrtine Netsi su i dalje imali prednost, ali gosti u drugom dijelu prave preokret i sa vodstvom 83:81 odlaze u četvrtu četvrtinu.

Netsi su ipak posljednju dionicu započeli puno bolje i imali su i 8 poena prednosti, ali su gosti u završnici uspjeli stići do preokreta i pobjede 109:106.

Goran Dragič je sa 24 poena predvodio Miami do pobjede, dok je kod Brooklyna Spencer Dinwiddie bio najefikasniji sa 29 poena.

Bh. košarkaš Džanan Musa je u dresu Netsa proveo na parketu 12 minuta, ali nije uputio nijedan šut na koš, ali je upisao tri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi