Brose Bamberg umirovio broj 6 Nikosa Zizisa
U timu Brosea nikada više nitko neće nositi dres sa brojem 6

Grk ostavio neizbrisiv trag u bivšem prvaku Njemačke

Brose Bamberg umirovio broj 6 Nikosa Zizisa

Njemački košarkaški klub Brose iz Bamberga odlučio je napraviti još uvijek pomalo rijedak i neobičan čin bar kada je riječ o europskim parketima. 

Nekadašnji prvak Njemačke danas je umirovio dres s brojem 6 koji je protekle četiri sezone u ovom klubu nosio grčki playmaker Nikos Zizis.

Brose je to uradio, tj. obznanio na ceremoniji proslave 50-te obljetnice njemačke košarkaške Bundeslige. U svojoj prebogatoj karijeri Zizis je nosio dresove mnogih velikih klubova kao što su CSKA, Montepaschi, Fenerbahce, a karijeru je započeo u atenskom AEK-u.

Neumorni Zizis još ne misli objesiti patike o klin jer je nedavno potpisao za španjolski Jouventud iz Badalone. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi