Sparsi savladali Mladost

Zahiragić: Važna pobjeda za samopouzdanje

Midhat Šljivak

Sparsi su četvrtu ovosezonsku pobjedu ostvarili danas protiv Mladosti iz Mrkonjić Grada. 

Izabranici Seada Balića u Skenderiji su slavili rezultatom 85:81, a nakon pobjede zadovoljstvo nije krio ni košarkaš Adi Zahiragić. On smatra da je pobjeda važna za samopouzdanje i nastavak uspješne serije. 

"Bila je izuzetno teška utakmica, znali smo da je Mladost vrlo kvalitetan protivnik i dobro smo se spremili. Bilo je dosta oscilacija u igri, međutim mi smo se bolje snašli u završnici i ovo je bitna pobjeda za samopouzdanje i nastavak serije. Sad smo imali teške utakmice, ali sada ide lakši raspored i ne trebamo se opustiti. Čestitam ekipi Mladosti na fer i korektnoj formi, želim im sve najbolje u nastavku prvenstva", izjavio je Zahiragić za SportSport.ba.

Vrijedi istaći da sarajevski tim ima maksimalan učinak nakon četiri kola. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije