Brutalna partija Nurkića za Portland, ali ono što je LeBron uradio je nevjerovatno
Bh. košarkaš je ponovo ostvario double-double učinak, ali to nije bilo dovoljno da njegov tim ostvari pobjedu.

Lakersi savladali Portland Trail Blazerse

Brutalna partija Nurkića za Portland, ali ono što je LeBron uradio je nevjerovatno

Košarkaši Los Angeles Lakersa pobijedili su rano jutros po našem vremenu Portland Trail Blazerse sa 126:117, a briljirali su LeBron James sa jedne i naš Jusuf Nurkić sa druge strane.

Lakersi igraju sve bolje u posljednje vrijeme i polako se probijaju u sam vrh Zapadne konferencije te su na tom putu savladali vrlo dobri Portland.

Gosti su dobili prvu dionicu sa 33:26, ali Lakersi uzvraćaju u drugoj koju dobijaju 33:22 pa na odmor odlaze sa blagom prednošću. Treća četvrtina je ponovo pripala domaćinu, a ključnu prednost Lakersi su napravili početkom posljednje kada odlaze na 16 razlike i tada je bilo sve jasno.

Ekipu iz Staples Centra je do trijumfa vodio nevjerovatni LeBron James koji je ubacio čak 44 poena, uhvatio 10 skokova te zabilježio devet asistencija. Iz igre je šutirao sjajnih 13 od 19, a za tri poena pet od šest. Pratio ga je JaVale McGee koji je za 23 minute ubacio 20 poena.

Kod Portlanda je ponovo sjajan bio bh. reprezentativac Jusuf Nurkić koji je ostvari double-double učinak postigavši 21 poen i dodavši tome čak 14 skokova te jednu asistenciju. Efikasniji kod njega u Portalndu su bili Lillard sa 31 poenom i McCollum sa 23.

Top Komentari

Joks
Pobogu, novinarčići - kod vas, skoro, ni u jednom tekstu / naslovu ne može biti a da ne koristite termin BRUTALAN !? Pogledajte definiciju (stručnu) tog termina, a u sportu se vrlo rijetko može upotrebiti termin brutalan - najčešće za neki prekršaj (start, udarac...) koji prouzrokuje tešku povredu igrača/suparnika. Vaše pisanje i želja da budete 'senzacionalni i pametni' se svela na nekoliko termina/riječi od kojih je BRUTALAN postala vaš standard - sramota
19 3
stopkrkanima
Sve u svemu brutalan nastup ili kako momci napisase fantastican , genijalan itd. bas i nije. Unistili su ih tranzicijama nurka u odbrani nije ni bilo, svaki pas koji je bacio je bilo od straha od blokade kao sto je i dobio od harta jednu finu. Imao je puno boljih partija a o njegovim gestikulacijama da i ne pricamo...
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi