Zvijezda Anadolu Efesa imala bizarnu i tešku nesreću

Na njegov auto pao kontejner

Zvijezda Anadolu Efesa imala bizarnu i tešku nesreću

E. Škorić

Američki košarkaš koji igra za Andolu Efes, Bryant Dunston, ima je bizarnu nesreću dok je vozio automobil Istanbulom.

Dunston, dvostruki evropski prvak s Anadolu Efesom, vozio se automobilom koji se nalazio iza kamiona, sa kojeg se otkačio kontejner i pao direktno na njegov auto.

Prednji kraj je bio u potpunosti uništen, no ono što je najvažnije, 26-godišnji košarkaš prošao je bez ozbiljnih povreda.

Nakon nesreće je podvrgnut pretragama u bolnici, a pušten je sa manjim povredama ruku.

"Naš igrač Bryant Dunston je imao prometnu nesreću. U dobrom je zdravstvenom stanju i osjeća se dobro. Brzo ozdravi", poručili su iz Anadolu Efesa svome igraču.

Oglasi

Dunston je šokiran trenutno zbog svega što se dogodilo, njegove ruke su u zavojima, pa će trebati neko vrijeme da se oporavi i nastavi sa klupskim aktivnostima.

Dunston je u Evropu stigao 2010., a prije no što je 2015. zaigrao za Anadolu Efes, nastupao je za Aris, Hapoel Holon, Varese i Olympiacos.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

S turskim klubom ove sezone nije uspio izboriti play-off Eurolige iako se njegov tim smatrao jednim od favorita za osvajanje trofeja, ali bilo je isuviše loših utakmica da bi se na kraju došlo do Top 8 faze.

Efes je trenutno četvrtoplasirani tim u Turskoj sa omjerom 18-8, te je osigurao nastup u doigravanju. Narednu utakmicu igra u gostima kod Gaziantepa 5. maja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi