Bizaran način za pogled u smrt: Košarkaš Efesa se vozio ulicama Istanbula, a onda šok!

Nevjerovatna nesreća

Bizaran način za pogled u smrt: Košarkaš Efesa se vozio ulicama Istanbula, a onda šok!

A. Čaušević

Jedan od boljih košarkaša Efes Pilsena, Bryant Dunston, je jutros gledao očima u smrt poslije bizarne saobraćne nesreće koja ga je zadesila dok je vozio svoj automobil ulicama Istanbula.

Dunston je vozio svoje vozilo kada je sletio kontejner sa kamiona i priklještio ga. Gledao je Amerikanac u smrt, ali se nekim čudom uspio spasiti.

Ogromni kontejner je praktično zgnječio prvi dio vozila i na automobilu je pričinjena ogromna materijalna šteta i jasno je da više nije upotrebljivo za vožnju.

Ubrzo je Dunston prevezen u bolnicu, a na njegovu sreću završio je bez težih fizičkih povreda te se osjeća vrlo dobro.

[twitter]https://twitter.com/knoo029/status/1652276575050641411[/twitter]

"Naš igrač Bryant Dunston danas je imao prometnu nesreću. Dunston je u dobrom zdravstvenom stanju i osjeća se dobro. Brzo ozdravi", saopštili su iz Efesa.

Oglasi

Ubrzo se pojavila i fotogafija američkog košarkaša koji je podigao palce prema gore, dok su mu ruke bandažirane.

Dunston je komunikativan i može se sam kretati, ali je pod ogromnim šokom zbog same nesreće i vjerovatno će mu trebati nekoliko dana da se oporavi.

Inače, ovaj 33-godišnjak je jedan od najstarijih centara u Euroligi, a sa Efesom je dva puta osvajao prestižno klupsko košarkaško takmičenje.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U evropsku košarku je stigao još 2010. godine. Igrao je u Grčkoj, Izraelu i Turskoj, a 2014. i 2015. godine je izabran za najboljeg defanzivca Eurolige.

Regularni dio aktuelne sezone Efes nije završio u play-off zoni, a Dunston je u prosjeku bilježio 4.3 poena po meču. Imao je i skromnu prosječnu minutažu od 13.35 minuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi