Bucksi se kockali, ali na kraju savladali Kingse

Greek Freak predvodio Milwaukee

Bucksi se kockali, ali na kraju savladali Kingse

Milwaukee Bucksi su na svom parketu došli do pobjede nad Sacramento Kingsima rezultatom 109:104.

Iako se većim dijelom utakmice činilo da će Bucksi lagano doći do trećeg vezanog trijumfa, Antetokounmpo i društvo su u samom finišu zakomplikovali stvari, ali su ipak na kraju slavili pobjedu.

Domaći na samom početku dolaze do prednosti koju neće ispuštati do kraja susreta. Prednost Bucksa se većim dijelom kretala između 10 i 20 poena razlike, ali se Kingsi u četvrtoj četvrtini vraćaju u susret.

Kingsi su nešto manje od dvije minuta prije kraja, nakon slobodnih bacanja Bogdanovića, smanjili deficit na samo jedan poen (102:101). Ipak, Henson je brzo uzvratio, a Bucksi su do kraja nekoliko puta bili sigurni sa linije za slobodna bacanja što je bilo dovoljno za trijumf.

Još jednu sjajnu partiju u dresu Milwaukeeja je pružio Giannis Antetokounmpo koji je upisao 33 poena, 13 skokova i pet asistencija. Odličan je bio i Middleton sa 25 poena, dok je 19 dodao Eric Bledsoe.
U ekipi Kingsa je najraspoloženiji bio veteran Zach Randolph koji je postigao 22 poena, dok je Buddy Hield dodao 19.

Top Komentari

Benjamingst
Sacramento Kings nikako da krene ka playoffu... imaju novu arenu u downtown Sacramentu a zivim pored stare arene Arco arena na Natomas i stari vremena kada je Kings od 1999 do 2005 bio jak... Wbber, Divac, Hido, Peja, Bibby, Crist.... Bobby Jackson itd itd
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi