Bucksi slavili u prvoj utakmici nakon otkaza Jasonu Kiddu

Milwaukee bolji od Sunsa i bez Antetokounmpoa

Bucksi slavili u prvoj utakmici nakon otkaza Jasonu Kiddu

Jason Kidd je u ponedjeljak dobio otkaz na klupi Milwaukee Bucksa, pa je ekipu iz Wisconsina na večerašnjoj utakmici protiv Phoenix Sunsa sa klupe vodio "privremeni" trener Joe Prunty. Bucksi su na ovom susretu i bez povrijeđenog Giannisa Antetokounmpoa slavili pobjedu rezultatom 109:105.

Utakmicu su nešto bolje otvorili Sunsi, pa su polovinom prve četvrtine stigli do +10. Ipak, do kraja ove dionice Bucksi uspijevaju preuzeti vodstvo i u drugu četvrtinu ući prendošću od 30:26.

Druga četvrtina je donijela rezultatsku klackalicu, da bi Bucksi većim dijelom treće dionice imali, koliku-toliku, prednost.

Sunsi, međutim, u finišu treće dinice stižu do preokreta i u zadnjih 12 minuta ulaze prednošću od 79:76.

Ipak, Bucksi uspijevaju vratiti prednost u četvrtoj četvrtini i doći do pobjede u dramatičnoj završnici.

Fantastična partije u ekipi Bucksa su pružili Khris Middleton koji je ubacio 35 i Malcolm Brogdon koji je pistigao 32 poena.

Kada su u pitanju Phoenix Sunsi istakao se TJ Warren sa 23 poena, dok je 19 dodao Greg Monroe.

Memphis Grizzliesi su na svom terenu savladali Philadelphia 76erse sa 105:101.

Iako je Phila sve do finiša susreta imala vodstvo, Grizzliesi su u zadnjim minutama uspjeli stići do preokreta i pobjede.

Grizzliese su do pobjede vodili Gasol sa 19, Tyreke Evans sa 18 i Mario Chalmers sa 17 poena. Kod 76ersa je odličnu partiju pružio Dario Šarić koji je upisao double-double učinak sa 22 poena i 10 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi