Jason Kidd više nije trener Bucksa, o otkazu saznao u medijima

Nekada sjajni playmaker napušta Milwaukee

Jason Kidd više nije trener Bucksa, o otkazu saznao u medijima

Milwaukee Bucksi su uručili otkaz treneru Jason Kiddu nakon razočaravajuće polusezone, pa će ekipu privremeno preuzeti Joe Prunty.

"Vjerujemo da nam je potreban novi pristup kako bi nastavili razvijati našu talentovanu ekipu i kako bi dostigli viši nivo, što bi nas trebalo približiti našem cilju, borbi za naslov prvaka. Jason je vodio ekipu kroz historijsku prekretnicu, a Bucksi su pod njegovom palicom dva puta došli do play-offa. Imao je i ključnu ulogu u naporima da zadržimo franšizu u Milwaukeeju. Zahvaljujemo mu se na svemu što je uradio za Buckse i želimo mu sve najbolje", oglasili su se iz Bucksa povodom prekida saradnje sa Kiddom.

Ipak, čini se da se Bucksi i Kidd nisu rastali na najbolji način, s obzirom da je nekada sjajni košarkaš, navodno, saznao za svoj otkaz iz medija.

Prema navodima novinara ESPN-a Chrisa Haynesa Kidd nije bio obavješten o otkazu, dok je ovakva odluka zatekla i najboljeg igrača franšize Giannisa Antetokounmpoa, koji je bio ogorčen kada je saznao da Kidd više neće biti trener ekipe.

Bucksi su imali velika očekivanja nakon prošle sezone u kojoj su zabilježili omjer od 42-40. Međutim, iako su čelnici franšize očekivali napredak u ovoj sezoni to se nije desilo, pa su Bucksi trenutno na osmoj pozciji na Istoku sa omjerom 23-22. Vlasnici Bucksa su smatrali da ekipa nije ispunila očekivanja, što je u konačnici i koštalo Jasona Kidda posla.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi